Direct naar de content
logo RADAR

Praktische informatie

Wanneer?
Dinsdag 25 juni 2024, 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Waar?
Gebouw De Heuvel
Grotekerkplein 5, Rotterdam

Voor wie?
Rotterdamse sociaal professionals die zich (willen gaan) inzetten voor een inclusieve stad, en met elkaar aan de slag willen met praktische handvatten voor in de praktijk.

Programma (onder voorbehoud)
13.30 uur – inloop
14.00 uur – welkom & introductie
14:30 uur – workshopronde 1
15:30 uur – pauze
15:45 uur – workshopronde 2
16:45 uur – plenaire afsluiting
17.00 uur – mogelijkheid om te netwerken met hapje en drankje

Workshops

Fairspace – De professionele omstander

Fairspace zet zich in voor veilige ruimtes waar iedereen zich welkom voelt. In de workshop ‘De professionele omstander’ gaan we aan de slag met handelingsperspectief van de professional die omstander is bij discriminatie. Je leert discriminatie herkennen, en welke verschillende manieren van reageren er in een dergelijke situatie zijn. Je leert een situatie signaleren en erop handelen op een manier die het beste bij jou past.

Inclusief Zakendoen – Intersectionele teambuilding

Inclusief Zakendoen (een onderdeel van Dona Daria) geeft een interactieve workshop over het toepassen van de SWOT-analyse op het gebied van intersectioneel werken. Daarmee kun je de diversiteit en inclusie binnen je organisatie of team analyseren. Je krijgt praktische handvatten en inzichten die je direct kunt inzetten voor beleidsvoering, organisatiestructurering en teambuilding.

Humanitas – Jij in de optelsom

Hoe reflecteer je op jezelf in relatie tot intersectionaliteit en diversiteit? In deze workshop word je je bewust van factoren die negatieve en positieve invloed kunnen hebben op inclusie, en je leert hoe je dit inzicht kan inzetten voor een meer diversiteitssensitieve communicatie.